Bernát Edit, Farmasi tanácsadó vagyok! :) Ha vásárolsz, ezt az azonosítót használd: 30096208

info@farmasi-rendeles.hu

Kapcsolati e-mail cím

6400, Kiskunhalas

Téli arcápolás

A téli arcápolás a táplálásban tér el a nyáritól. A téli időszak kíméletlen a bőrünknek, nagyon próbára teszi a bőrünket: a hideg, a szél is veszélyezteti a víz háztartást. A napsütés hiánya, emiatt a D vitamin hiány is  mind próbatátelt jelent a bőrönknek és a szervezetednek. Ugyanakkor bent a fűtés miatt a száraz levegő miatt is veszít bőrünk a nedvességtartalmából. Ezeket a káros hatásokat ellensúlyoznod kell. A téli időszakban is igaz a naponta, rutin szerűen hogy a bőrt tisztitani, tonizálni és hidratálni kell. Hogyan végezzük télen az arcápolást, mire kell figyelnünk?

Téli arcápolás

Téli arcápolás rutin

Ha a nyár a vizes hidratálásról szól, akkor a tél a zsírosról. Bőrünk és hajunk a tavaszi és az őszi időszak kezdetén egy nagy cserét tart, azonban ezt követően a hűvösebb hónapokban anyagcserénk lelassul. A téli időszakban a bőr megújuló folyamatai lelassulnak, kevesebb kollagént termel. A hideg szél miatt is csökken bőrönk vízkészlete.  A megfelelő folyadék fogyasztás télen is nagyon fontos.

Téli arcápolás—így tápláld a bőrödet

A dehidratált bőr kellemetlenül feszülő, viszkető, vagy fájdalmas is lehet, és ebben a maszkok használata segítséget nyújthat. Ősz elején kezdjünk el tápláló maszkokat alkalmazni egy-egy nagyobb tisztító kezelés után. Ahogy téliesedik az idő, használjunk természetes, tápláló olajokat tartalmazó krémeket. Tápláló hatásukkal üde és kipihent külsőt varázsolhatunk.

Téli arcápolás—Arctisztítás

Sokszor tapasztaltuk már, hogy a téli hidegben az ajkunk kiszárad, kicserepesedik. Használjunk természetes növényi vajakat tartalmazó ajakápolót, például seavajat. Ezt érdemes mindig a zsebünkben vagy a táskánkban tartani.

Téli arcápolás—Ajakápolás

Sokszor tapasztaltuk már, hogy a téli hidegben az ajkunk kiszárad, kicserepesedik. Használjunk természetes növényi vajakat tartalmazó ajakápolót, például seavajat. Ezt érdemes mindig a zsebünkben vagy a táskánkban tartani.

Téli arcápolás—Pótoljuk a vitaminokat és a folyadékot

A téli időszakban a D és a C-vitamin pótlásával is támogatnunk kell szervezetünket. Ezekkel belülről tudjuk táplálni, segíteni bőröket, hogy a téli időszakban sem legyen sápadt, vagy szürke. Kerüljük az alkohol és a koffein tartalmú italok fogyasztását, mert ezek is száríthatják a bőrönket. Helyette fogyasszunk ásványvizet, teákat, és zöldség és gyümölcsleveket. Arcbőrönk érdekében is fontos, hogy elegendő A-, C-, és E vitaminhoz, béta karotinhoz jusson.

Téli arcápolás—Párásítsd otthon a levegőt

Télen a bőr kiszáradásának másik oka, hogy a fűtési szezonban száraz a lakásban a levegő. A szervezet számára az 50-60 százalékos páratartalom az ideális, de a fűtési szezonban az gyakran csak 10-20. A párosító berendezések használatával mindez ellensúlyozható.

Források: Házipatika.com Nlc.hu Medinatural.hu Bulgarianrose.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük