Bernát Edit, Farmasi tanácsadó vagyok! :) Ha vásárolsz, ezt az azonosítót használd: 30096208

info@farmasi-rendeles.hu

Kapcsolati e-mail cím

6400, Kiskunhalas

Napi bőrápolás rutin

A bőrápolás rutin kialakítása előtt mindenkinek tisztában kellene lennie azzal, hogy milyen a bőrtípusa. Ennek megfelelően válasszuk ki a kozmetikumokat. Milyen teendőket kell elvégezni annak érdekében, hogy egészéges, rugalmas és ápolt maradjon a bőrünk? A bőrápolási rutin lépéseit érdemes betartani minden nap.

Bőrápolás rutin

Bőrápolás rutin—Tisztítás, tonizálás

A napi tisztítás azért fontos, hogy eltávolítsuk a sminkmaradványokat és a szennyeződéseket a bőrfelületről. Az arcot tisztíthatjuk arclemosó tejjel, vagy tonikkal. is. A szappannal, tusfürdővel történő tisztítás nem ajánlott, mert a túl erős zsíroldó molekulák miatt az arcbőrt kiszáradhat.

Bőrápolás rutin—Hámlasztás, maszkok

A hámlasztás során eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, így puhább lesz az arcbőrünk és a tápanyagokat is könnyebben magába szívja. Heti egy két alkalomnál gyakrabban ne végezzünk hámlasztást, mert a bőr kiszáradhat. A maszkok használatával intenzíven be tudjuk juttatni a fontos tápanyagokat a bőrbe.

Bőrápolás rutin–Szemkörnyék ápolás

A szem környéki karikákat, puffadtságot okozhatja fáradság, de öröklött hajlam is lehet. A szemkörnyék ápolás célja, hogy megelőzzük, késleltessük a szem alatti táskák, apró ráncok kialakulását, valamint hogy pótoljuk a bőrünk elveszett nedvességtartalmát.

Bőrápolás rutin—szérumok, intenzív ápolás

Az intenzív ápolás fontos céljai a ránctalanítás, a regenerálódás elősegítése, és a bőr természetes védekezőképességének fokozása

Bőrápolás rutin—reggeli rutin

Elsőként használjunk lemosót, majd tonikot, szérumot, hidratálókrémet és fényvédőt. A bőrtípusod szerint válassz a lemosóból vagy géleset, vagy olajosat, vagy micellás vizet. Ha például zsíros a bőröd, akkor kerüld az olajos lemosókat.

Bőrápolás rutin— esti rutin

Az esti rutinnál a következő sorrendet érdemes tartani: lemosó, tonik, hidratáló krém amit a nagyon zsíros bőrűek elhagyhatnak.Bőrönk éjszaka tud a legjobban regenerálódni. Arctisztítás után körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arc- és a nyak bőrre az éjszakai krémet. Az éjszakai krém puha és hidratálttá teszi a bőrt.

Ebben a cikkünkben az Arcápolás lépéseiről olvashatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük