Bernát Edit, Farmasi tanácsadó vagyok! :) Ha vásárolsz, ezt az azonosítót használd: 30096208

info@farmasi-rendeles.hu

Kapcsolati e-mail cím

6400, Kiskunhalas

Arcápolás rutin

Miért olyan fontos a napi arcápolás ? A napi arcápolás rutin során mivel tisztítsuk az arcunkat? Esti és reggeli arctisztítás, radírozás. A következőkben összefoglaljuk, hogy hogyan történjen az arcápolás rutin-szerűen, naponta. Miért is olyan fontos a napi arcápolás rutin. Szó lesz még az esti és reggeli arctisztításról, radírozásról is.

Arcápolás rutin-arctisztítás

A reggeli első teendő az arc lemosása legyen. A lemosóval eltávolítjuk a fölösleges hámsejteket, szennyeződéseket, a sminket és a zsírt is. Előkészítjük az arcot a többi kozmetikumra.

Következhet a tonik, ami nyugtatja és selymessé teszi a bőrt. A tonikok regenerálják és egészségessé teszik a bőrfelszínt. Segítenek a kipirosodás és a szárazság csökkentésében is. Választhatunk még hámlasztót is, amely leoldja az elhalt hámsejteket, így biztosítja a bőr megújulását, így akadályozhatja a mitesszerek kialakulását és a pórusok eltömődését.

Arcápolás rutin

Esti arctisztítás

Ugyanúgy, mint a test más részét, az arcot is alaposan meg kell tisztítani esténként. A napi arcápolás rutin egyik legfontosabb része az esti arctisztítás, arclemosás. Napközben rengeteg por és kosz éri a testünket, arcunkat. Ezek a szennyeződések a smink nélküli arcon is könnyedén megtapadnak, hát még az alapozón. A rengeteg por, benzingőz, füst eltömíti a pórusokat, amit a sminkkel együtt feltétlenül moss le, mielőtt lefekszel aludni. A legalkalmasabb erre egy arclemosó tej, mely eltávolítja a napi sminked. Ezt kövesse egy arctisztító zselé/szappan – természetesen a bőrtípusodnak megfelelő. Utána jöhet az éjszakai krém/szérum, majd a szemkrém.

Alapos arctisztítás reggel is

Éjszaka megizzadhatsz, méregtelenítessz, ezért reggel is arcmosással kell kezdenünk. Ezután jöhet a nappali szérum, majd a szemkrém, erre pedig a fényvédő. Legvégül a smink.

Radírozz!

Heti 2-3 alkalommal használj bőrradírt is, amellett hogy rendszeresen tisztítod az arcod. Az elhalt hámsejtek nagyon lassan válnak le a bőrről. Ha nem radírozol, akkor a krémekkel ezeket a sejteket „kenegeted” csak. Ráadásul a pórusokból ilyenkor távozik a szennyeződés is, így elkerülhető a bőr gyulladása. A bőrradírt természetesen a bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki!

Forrás: Házipatika, Beautylounge.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük