Bernát Edit, Farmasi tanácsadó vagyok! :) Ha vásárolsz, ezt az azonosítót használd: 30096208

info@farmasi-rendeles.hu

Kapcsolati e-mail cím

6400, Kiskunhalas

Arcápolás lépései

Hogyan ápoljuk az arcunkat? Mik az arcápolás lépései? Meg kell tanulnunk arcunkat helyesen ápolni, de nem mindegy hogy ezt milyen sorrendben és milyen gyakran tesszük. Ha egészséges bőrt szeretnénk, akkor rendszeresen kell tisztítani és hidratálni. Szereznünk a bőr típusunknak megfelelő arcápoló szereket. Egy egyszerű alaprutint akkor is érdemes követned, ha még fiatal vagy és semmilyen bőrproblémád nincsen. Megelőzheted a korai ráncokat és késleltetheted a bőröregedés jeleinek megjelenését.

Arcápolás lépései

Arcápolás lépései—ezt a 6 lépést kövesd!

  • Letisztítás: Lefekvés előtt mindig tisztítsuk meg az arcunkat. A sminkmaradványok nem kellő eltávolítása hosszútávon öregítheti a bőrt, eldugítja a pórusokat. A le nem mosott szemfesték árthat a szemnek. A szappanok, tusfürdők zsíroldó vegyületei könnyen kiszáríthatják az arcbőrünket. Használjunk inkább arcápoló tejet vagy tonikot.
  • Radírozás: Az elhalt hámsejteket, az elhalt szaruréteget érdemes egy-két hetente leradírozni az arcunkról, hiszen simább lesz ezáltal a tapintása, jobb lesz az oxigénellátása, valamint a hatóanyagok is jobban fel tudnak szívódni. Érzékeny bőrre gyümölcssavas peeling javasolt, melyek a gyümölcssavak segítségével oldják le az elhalt hámot. Egészséges, zsírosabb bőrre pedig dörzspeelinget javasolt.
  • Gőzölés: ha egy tál forró gőzölgő víz fülé hajolsz és letakarod a fejed a ruhával, akkor jól ki tudod tágítani a pórusokat.
  • Tonizálás: A tonik megnyugtatja bőrödet,és összehúzza az előzőleg kitágított pórusokat, viszont szem környékén nem használjuk!
  • Hidratálás: mindeznek, után jöhet a bőr típusodnak, és a napszaknak megfelelő tápláló, hidratáló krém. A nappali krémek védenek a káros sugárzásoktól, táplálnak és üdébbé teszik a bőrünket. Az éjszakai képek viszont nem tartalmaznak fényvédőt ellenben sokkal több bennük a tápláló anyag, és zsírosabbak. A szem- és száj környéki krémek használatát is fontosnak tartom, mert ez az arc legkényesebb, és ráncosodásra leginkább hajlamos terülte. Fontos a bőr ápolása különböző bőrtápláló olajokban gazdag krémekkel. Zsírosabb bőrre pedig zsírmentes tápláló géleket használjunk. Télen zsírosabb, nyáron könnyedebb arcápoló készítményeket használjunk.
  • Szemkörnyék ápolás: Már huszonöt év felett érdemes a szemkörnyék ápolására figyelmet fordítani. Jobb megelőzni a szarkalábak kialakulását.

Forrás:

Adrikozmetika.hu

Fiatalságtitkai.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük